Hl.strana - Maturitní otázky - Referáty (Moje referáty) - Plesy (Tipy,Firmy) - Vysoké školy - Kurzy - !SHOP!

O filmu The Matrix (filmové představení, televizní pořad)

Info - Tisknout - Poslat(@) - Uložit->Moje referáty - Přidat referát

Kdo bude vítěz letos?  NOMINUJTE - stránky v kategoriích:
Nejlepší: Tablo - Školní časopis na webu - Školní webové stránky - Třídní stránky - Profesorské stránky


Referát: filmové představení, televizní pořad

Název filmu: The Matrix Slohová práce
Režie a scénář filmu: Andy & Larry Wachowski
Hrají: Keanu Reeves,Laurence Fishburne ,carrie-anne moss,
joe pantoliano,hugo weaving


OSNOVA:
1) Úvod
2)
3)
4)
5) Závěr


Nedávno jsem shlédla americký film s názvem Matrix. Hlavní představitel Keanu Reeves (hraje Nea) se nejvíce proslavil svou rolí ve filmu Nebezpečná rychlost,která již u nás běžela v televizi.

Matrix vypráví o Thomasu Andersonovi . Anderson je normální mladý muž, který se jen snaží přežít v každodenním shonu moderního velkoměsta. A má všechny předpoklady, aby se mu to povedlo: dobré přátele a perspektivní práci v počítačové společnosti.
Thomas Anderson žije vlastně dvěma životy. Přes den pracuje jako programátor ve známé softwarové společnosti a v noci je hacker pod jménem Neo. Přivydělává si tak nelegálním prodejem počítačových čipů. Krade tajná data z Internetu a prodává je.
Poslední dobou se mu zdají podivné sny o něčem co se nazývá Matrix. Začíná vážně pochybovat o své každodenní skutečnosti. Matrix je totiž program, který řídí jejich životy. Thomas o ničem nevěděl,až do té doby než se setkal s Morpheem,který mu řekl, že na konci 21.století počítače zotročili všechny lidi,dali je do "rakví" .Ti byli napojeny na Matrix,jenž jim vytvářel iluzi o normálním světě,a bral si z nich energii pro přežití sebe samého.Přežila jen hrstka lidí,ti ve středu země založili město Zeon. A hledal toho pravého kdo je schopen zničit Matrix.Tím by měl být Neo.
Neo byl z Matrixu náhle odpojen a jeho cílem je zničit ho. S tím mu pomáhají jeho pomocníci v čele s Morpheem, který je znám jako cyberterorista. Neo vybaven schopnostmi, o kterých ani nevěděl a které v něm probudily pomocí zaváděcích programů. Byl tak obratný, že se dokázal vyhýbat kulkám, skákat ze střech aniž by se mu něco stalo. Jejich řídícím střediskem se stala kosmická loď jménem Nabuchonodozor. Na svých cestách do Matrixu je sledoval operátor. V krizových situacích používaly telefon, jako zpáteční cestu na loď. Agenti, největší nepřátelé Nea a přátel, mohli měnit své podoby nebo se přeměnit do kteréhokoli člověka. Důvodem jejich nepřátelství bylo to, že agenti chtěli uchránit Matrix. Jedinou možností, jak je zničit, je být rychlejší jak oni. S těmito agenty se spolčil jeden z nich, Cypher, který chtěl zpět do Matrixu a hodlal pro to udělat vše, i zabít své přátele. Nejjednodušším způsobem bylo odpojit je. Nea mezitím agenti našli a postřelily ho. On však zmobilizoval všechny své síly , agenty přemohl a zneškodnil je. Tím je Matrix zničen a příběh končí.
Autoři tohoto kultovního filmu uvažují o dalším pokračování, ale zatím nebyly vydány
žádné nové zprávy.
Matrix je film pro dva druhy filmových fanoušků. Zaprvé pro fanoušky sci-fi nebo zadruhé pro fanoušky akčních filmů jenž mají v oblibě Johna Woo.Rozhodně je to skvělý film a ti co ho ještě neviděli by to měli rychle napravit.

PŘIDEJTE SVŮJ REFERÁT